Bronzen medaille voor Geert Jan en Nico op EsrC

Zondag speelden de heren het dubbel event tijdens de European Senior Championschips. Het dubbel Geert Jan van Baest en Nico Thienpondt plaatste zich als tweede voor de semi finales. Op maandag moesten zij aantreden voor de semi finale tegen de als derde geplaatste Italianen. In een spannende wedstrijd waarin het in het begin redelijk gelijk opging streden beide dubbels voor iedere pin. Helaas gooide Geert Jan halverwege de game een grote split welke hij niet wist te maken. De volgende frame miste hij de headpin en een wash-out was het resultaat. Twee open frames achter elkaar waar de Italianen wel dichte frames gooiden. Op het eind van de game gooide Nico ook nog een grote split en de strijd was beslist. De Italianen gaan door naar de finale met 442 tegen 408
 
Beetje zuur was dat in de andere semi finale waarin de Fransen tegen de Schotten speelden de scores beduidend lager lagen. De Fransen wonnen met 381 tegen 375.
 
In de finale waarin de Italianen hun goede scores voortzetten en de Fransen eigenlijk niet aan bod kwamen wonnen de Italianen met groot verschil: 414 tegen 344.
 
Eindstand:
1. Italie 1
2. Frankrijk 2
3. Nederland 1 en Schotland 2
 
De eerste medaille is gelijk op het eerste even al binnen!
Wie weet wat ons nog te wachten staat deze week? Hopelijk veel mooie games en medailles.
 
De live-opname van de semi finale is terug te zien via de Facebookpagina ESBC NL goes international
 
Kijk hier de prijsuitreiking terug.
 
Morgen starten zowel de heren als de dames met de eerste drie games van het team event.