De dames zijn ook klaar, op naar de Masters

Vrijdag 31 januari stond in de Plus Bowling in Wenen het laatste event op het programma, het Singles Event bij de dames. Tot nu toe was het toernooi voor de dames moeizaam verlopen en waren de scores niet hoog, een enkele uitschieter daar gelaten. Alle dames stonden over de eerste twee events (dubbel en team) in de onderste helft van het All Events klassement. Daar was dus geen eer meer te behalen. Alle focus kon op het behalen van een goede klassering in het Single Event.
 
Om 9:00 uur traden Sonja en Marja aan voor hun laatste zes games. Het begin was wederom moeizaam met 148 voor Sonja en 166 voor Marja. De dames draaiden in de tweede game warm en het gevolg was een 194 game voor Sonja en 188 voor Marja. Het zou mooi zijn als deze lijn voortgezet kan worden. Helaas bleven de prestaties net zo wisselvallig als het de hele week al het geval was en de derde game eindigde met 169 en 166 op het scorebord. En veel beter werd het in de volgende twee games niet Sonja gooide nog 142 en 130 waar Marja bleef steken op 162 en 165. De laatste game vocht Sonja zich terug en gooide een mooie 202 game wat haar op een totaal van 985 bracht. Marja’s laatste game van dit klassement was 146 en dat bracht haar totaal op 991. Uiteindelijk goed voor respectievelijk plaats 49 en 48 in het single klassement en plaats 54 en 47 in het All Events klassement.
 
In de middag mochten Inge en Simone de banen betreden voor hun laatste optreden.
Zij gingen beter van start met een game van 173 voor Inge en 217 voor Simone die zich eindelijk van haar zenuwen bevrijd had en nu vrij stond te spelen. Dat was terug te zien aan de scores. Inge vervolgde haar serie met achtereenvolgens een stabiele serie van 178, 186 en 188 en Simone ging wat meer op en neer in de volgende twee games met 171, 183 en 163. In de laatste twee games kreeg Inge het moeilijker om de goede scores vast te houden en het gevolg waren games van 145 en 147. Dit zorgde voor een totaalscore van 1017 en een 41ste plaats in het Single Event. Inge was de hoogst geplaatste Nederlandse speelster in het All Events klassement met de 46ste plaats. Simone gooide nog een mooie 193 game gevolgd door een mindere 159 game. Dit bracht haar op een totaal van 1086, goed voor de 25ste plaats in de singles en 48ste in de All Events.
 
Na deze singles voor de dames waren de single finales, waaraan helaas geen Nederlandse spelers deelnamen. Na deze finales was er wel een Nederlandse inbreng bij de prijsuitreiking voor het All Events klassement. Nico Thienpondt mocht daar zijn bronzen medaille in ontvangst nemen. Kijk hier de live beelden terug.
 
Zaterdag 1 februari komt Nico weer in actie tijdens de tweede ronde van de Masterfinale. Hij start om circa 10:15 uur. Live beelden zijn via de Facebookpagina van ESBC NL goes international te volgen.