Eerste European Senior Championships starten komend weekend

Komend weekend starten de European Senior Championships in het Oostenrijkse Wenen. Dit evenement wordt voor de eerste maal door de ETBF georganiseerd. De opzet van deze ESrC is hetzelfde als die van de World Senior Championships die afgelopen september in Las Vegas gehouden zijn. Er kunnen per land 4 dames en 4 heren uitgezonden worden die drie events spelen: single, double en teams. Alle wedstrijden worden gespeeld in de Plus Bowling.
 
ESBC Nederland heeft ook voor dit EK weer een kwalificatietraject opgezet om ervoor te zorgen dat het beste team afreist naar Wenen. Het damesteam bestaat uit Simone van Aalsburg, Inge Hazeleger, Sonja Pannen en Marja van Dijk. Bij de heren waren het de oud-internationals die zich wisten te plaatsen voor het team: Nico Thienpondt, Geert Jan van Baest, Jack Edelaar en Ron van den Bogaard. De begeleiding en coaching ligt als vanouds in de handen van Lia Fievet en Frans Wagemakers.
 
Zaterdag 25 januari is er tijdens de official practice gelegenheid om te trainen op het oliepatroon dat tijdens de kampioenschappen gebruikt wordt. ’s Avonds is de officiële opening en gaat het allemaal beginnen.
Op zondag mogen de heren gelijk van start met hun double-event. Voor de dames staat dit double-event op maandag in de planning. Vervolgens spelen zowel de heren als de dames op dinsdag de eerste drie games van hun team-event. Op de woensdag spelen alle spelers de tweede serie van drie games in dit team-event. De heren sluiten op donderdag af met de singles en de dames doen dit op vrijdag. Natuurlijk hopen wij een aantal van de Nederlandse spelers op zaterdag in actie te zien tijdens de Masterfinales. Op zaterdagavond mogen de resultaten gevierd en de gewonnen medailles geshowd worden tijdens het victory banquet.
 
Op de website van de Oostenrijkse bowlingbond staat alle relevante informatie over dit evenement.
 
Op deze website gaan wij ook proberen jullie te informeren over de prestaties van het Nederlandse 50+ team.