Geen medaille in de Masterfinale

Zaterdag 1 februari werd de Masterfinale van de European Senior Championships in de Weense Plus Bowling gespeeld. Nederland werd vertegenwoordigd door Nico Thienpondt. Hij had recht op deelname door zijn behaalde derde plaats in het All Events klassement. Hij plaatste zich met een gemiddelde van 219 over de 18 gespeelde games. De top 24 speelde de Masterfinale en de top 8 mocht de eerste ronde overslaan. Geen hele vroege sessie dus voor Nico. Om 10:15 uur stond de tweede ronde op het programma. Nico trad aan tegen de als 17 geplaatste Fransman Pierre Luc Sanchez. Hij had in de eerste ronde de als 16 geplaatste Thomas Fenselau uitgeschakeld.
Nico begon heel overtuigend met een 257 game waarin hij met een mooi rijtje strikes begon, de Fransman kon hem niet bijbenen en Nico won deze eerste game met 257-193. Het format is best of 3 dus er moest nog minimaal een game gespeeld worden. Deze game ging wat minder soepel bij Nico, maar hij sparede goed en hier en daar een strike zorgde voor een 201 game waar de Fransman niet verder kwam van 170. Een eenvoudige 2-0 overwinning en de derde game was niet meer nodig.
Bekijk hier de live uitzending.
 
In de derde ronde trof Nico de Oostenrijker Manfred Panzenboeck. Nico schoot weer voortvarend uit de startblokken en verpletterde de Oostenrijker met 213-157. De tweede game had de Oostenrijker wel zijn lijntje gevonden en de strijd werd spannend. Tot op de laatste frame kon de wedstrijd alle kanten op gaan, maar helaas won de Oostenrijker maar net deze game met een verschil van 8 pins 213-221.
Er was dus een derde game nodig om de wedstrijd te beslissen. Beide spelers gingen in het begin gelijk op en er volgde weer een spannende wedstrijd. De Oostenrijker leek eenvoudig te gaan winnen na 4 strikes op rij, waar Nico geen dubbele strikes kreeg en veel single pins liet staan. Hij stond na het 8ste frame 35 pins achter. In het negende frame gooide de Oostenrijker de big 5 waarvan hij 2 pins liet staan. Nico gooide een strike en kwam dichterbij. In het 10de frame gooide Manfred wederom een verschrikkelijke split, de big 4. Hij sparede deze nog bijna, maar er bleef een pin staan. Nico moest het 10de frame in ieder geval met een strike beginnen om nog kans te maken. Hij gooide ook een split, de 7-6-10. Hij sparede deze wel en gooide daarna wel een strike. Uiteindelijke stand 192-200 en een 1-2 verlies voor Nico.
Kijk hier deze games terug.
 
Helaas dus geen vierde ronde voor Nico, maar wel een superprestatie dat hij zover gekomen is! Schrale troost was dat Manfred Panzenboeck uiteindelijk als tweede is geëindigd, hij verloor in de finale van de Maltese Marco Spiteri die zich de eerste Europese Master kampioen mag noemen.