Stedenontmoeting 50+ 2019-2020

Voor de tweede keer in 2019 werd de Stedenontmoeting 50+ door de NBF georganiseerd. Was voor het seizoen 2018-2019 de Stedenontmoeting 50+ in april 2019 in Bowlingcentrum Nieuwegein, in het weekend van 30 november en 1 december werd deze voor het seizoen 2019-2020 gehouden in Bowling De Waerd in Heerhugowaard. Er hadden zich 12 teams ingeschreven voor dit mooie teamevent waarin teams van 4 dames en 4 heren voor hun bowlingvereniging uitkomen en strijden om de titel. De Stedenontmoetingen lopen terug in de belangstelling en de NBF gaat na afloop een vragenlijst versturen om te achterhalen waarom dit is en wat er verbeterd kan worden zodat er wel meer belangstelling komt. Het zou erg jammer zijn als dit mooie evenement zou stoppen.
 
Op zaterdag 30 november traden 6 teams aan voor de voorronde, dit waren de teams met de kortste reisafstand naar Heerhugowaard vanaf hun bowlinghuis. Er werden 4 games gegooid waarbij de scores van het damesteam en het herenteam bij elkaar geteld worden en er zo een teamtotaal ontstaat. Na deze eerste voorronde ging het team van BV Heiloo aan kop, gevolgd door het team van BV Maarssen.
Op zondagochtend werd er nog een voorronde gehouden voor de overige 6 teams. Er werd voor iedere pin gestreden en de stand werd na iedere game door elkaar gegooid. Uiteindelijk waren na deze voorronde de zes teams bekend die met elkaar gingen strijden voor de titel. Dit waren de teams van de Nieuwegeinse BV, BV Heiloo, de Eindhovense BV, BV Maarssen, BV Haarlemmerliede en BV Goes.
 
In de finale gingen de scores weer op nul. Iedereen had dus weer evenveel kans op de winst. Na een spannende strijd, waarbij het na de derde game maar om een verschil van 6 pins ging, ging het team van de Nieuwegeinse BV er met de winst vandoor. Zij scoorden een mooie eindgame van 1746 waardoor zij onbereikbaar werden voor de andere teams met een totaalgemiddelde van 204,41. Het team van BV Maarssen eindigde op de tweede plaats met een teamgemiddelde van 196,97 en de derde plaats was voor het team van BV Heiloo met een teamgemiddelde van 194,72.
 
De totale uitslag van de voorronden en de finale vind je op de website van de NBF.
 
Het is nu afwachten wat er uit de eerder genoemde vragenlijst van de NBF gaat komen. Laten we met z’n allen hopen dat er een positief geluid komt en we nog lang kunnen genieten van dit mooie evenement.