Tweede bronzen medaille voor Nico Thienpondt

Donderdag 30 januari is tijdens de European Senior Championships in Wenen het laatste event voor de heren gespeeld: de singles. Naast dit single event staat er voor Nico Thienpondt en Jack Edelaar ook een klassering in het All Event klassement op het spel en daarmee een plaats in de Masterfinale die zaterdag wordt gespeeld. Bij aanvang van de singles staat Nico vijfde in het All Event klassement en Jack bezet de 18de plaats. De top 24 gaat door naar de Masterfinale en de top 8 slaat de eerste ronde over.
 
Om 9:00 uur starten Nico en Jack met hun single event. Jack had een moeizame start met 153 maar Nico schoot uit de startblokken met 215. De tweede game wisten ze beiden er een schepje bovenop te doen, resultaat 192 voor Jack en 239 voor Nico. Jack bleef nagenoeg gelijk in zijn derde game met 191 en Nico deed niet veel voor hem onder met 192. De vierde game was uitstekend voor beide spelers, Jack 239 en Nico 225. Helaas zakte de scores in de vijfde game weer wat met 191 voor Jack en 188 voor Nico. In de laatste game kreeg Jack twee vervelende splits en hij eindigde met een 185 game. Totaalscore 1151. Nico knalde er nog alles uit en eindigde met een hele mooie game van 279. Totaal weer een hele mooie serie van 1338.
 
Hierna waren Geert Jan van Baest en Ron van den Bogaard aan de beurt voor hun waarschijnlijk laatste optreden op deze kampioenschappen. De start was prima met een game van 183 voor Geert Jan en 219 voor Ron. De heren scoorden lekker en er volgde een game van respectievelijk 226 en 195. De derde game had Geert Jan het moeilijk en hij bleef steken op 159, waar Ron lekker doorging met 247. Gelukkig kon Geert Jan het in de vierde game weer oppakken en er volgde een 244 game. Ron volgde hem met 239. De vijfde game verliep net als bij Nico en Jack, de scores zakten en er werden games van 175 en 199 gegooid. Nu was het vooral voor Ron zaak om er een hele goede laatste game uit te knallen om kans te maken op de single semi finale. Helaas lukte dat hem niet, al was de game niet slecht met een score van 207 en een totaalscore van 1306. Geert Jan sloot af met 201 en een totaalscore van 1188.
 
Uiteindelijk grepen de heren naast de 4 semi finaleplaatsen voor het single event. Nico werd 6de op 16 pins van de vierde plaats en Ron bezette de 11de plek met maar 48 pins achterstand op de vierde plek.
Er was ook goed nieuws, Nico is met zijn uitstekende score in het single event als derde geëindigd in het All Event klassement en ontvangt daarvoor een bronzen medaille, zijn tweede deze kampioenschappen. Hij behaalde al eerder in het dubbel event samen met Geert Jan een bronzen medaille. Deze derde plaats geeft ook recht op deelname aan de Masterfinale komende zaterdag.
Helaas heeft Jack door zijn mindere serie in de singles zijn plaats in de Masterfinale verspeeld, hij eindigde in het All Event klassement op de 26ste plaats.
 
In de Masterfinale worden head-to-head wedstrijden gespeeld. De hoogste geplaatste tegen de laagst geplaatste speler enzoverder. De top 8 slaat de eerste ronde over en stroomt in in de tweede ronde. Er worden in iedere ronde 2 of 3 games gespeeld. De speler die 2 games wint gaat door naar de volgende ronde. Er zijn in het totaal 5 ronden. In ronde 1 spelen de nummers 9 tot en met 24. De helft hiervan (8 spelers) gaat door naar ronde twee waar de nummers 1 tot en met 8 instromen. Van deze 16 spelers gaat de helft weer door naar ronde 3. In ronde drie zijn dus nog 8 spelers over. Hiervan gaat weer de helft door naar ronde 4 (4 spelers). In ronde 5 spelen de twee spelers die in ronde 4 hebben gewonnen voor de titel.
 
De scores zijn hier te vinden.
 
Morgen mogen de dames aantreden voor hun laatste event. Sonja Pannen en Marja van Dijk spelen om 9:00 uur en Inge Hazeleger en Simone van Aalsburg om 13:30 uur
Aansluitend wordt de single finale gespeeld en daarna de prijsuitreiking voor de singles en het All Event klassement waar Nico zijn bronzen medaille zal ontvangen. Uiteraard hopen we weer op een live verslag op Facebook vanuit Wenen.