Kwalificatie landen EK50+

Kwalificatie voor het organiseren van een E.K.

Een eerste vereiste is genoeg bowlingbanen om een kampioenschap te spelen. Men moet minimaal 500 bowlers laten deelnemen aan het single, dubbel en trio event en dan nog tijd overhebben om de finales te spelen op vrijdag.

In de praktijk heeft men vijf dagen de tijd om het E.K. te spelen. Daarvoor heeft men 60 tot 80 bowlingbanen nodig. Dat zijn altijd meerdere bowlinghuizen, die aan de eisen moeten voldoen en ook nog redelijk dicht bij elkaar gelegen moeten zijn.

Omdat we spelen met 6 groepen (3 leeftijd groepen bij mannen en vrouwen), zijn er ook nog beperkingen in het gebruik van verschillende bowlinghuizen. Zo moet het complete Trio event in één bowlinghuis gespeeld worden.

Daarnaast moeten er voldoende betaalbare hotels beschikbaar zijn voor het E.K. We houden tegenwoordig rekening met een deelname van 750 bowlers en 150 gasten. Daarboven komen de mensen van de organisatie zelf. Benodigde hotelkamers 500.

Dit zijn de basis behoeften voor een E.K. De organisatie moet tevens zorgen voor een mooie opening. Ruimte hebben voor de teamcaptains meeting en de ESBC meeting.

Aan het eind moet men de medaille ceremonie organiseren.

Tot slot van alles is er het Victory Banquet, waar iedereen een leuke avond wil hebben met lekker eten. Op die avond moeten ook de uitslagen in een elektronische vorm aan de team captains te worden overhandigd.

Alle standen en uitslagen moeten via de computer worden verwerkt en zo spoedig mogelijk bekend en gepubliceerd zijn.

Een ander heikel punt is het vervoer van alle bowlers en gasten. Vanaf het moment dat er een groep (meer dan 10 personen) per vliegtuig aankomt, moeten zij vervoerd worden naar hun hotel. Er moet vervoer zijn naar alle bowlingcentra en weer naar het hotel na het spelen. Tot slot moet iedereen weer weggebracht worden na het E.K. Deze regels geldt alleen voor door het organiserend comité aangewezen accomodaties, als men in een ander hotel zit zal de organisatie u zo dicht mogelijk afzetten, bij een erkend hotel.

Los daarvan zijn er nog tientallen regels waaraan voldaan moet worden.

Een laatste zichtbare voor iedereen.
Er moeten badges zijn voor iedere deelnemer aan het E.K. Daarmee kan de status van iedereen zichtbaar gemaakt worden.

Je kan alle regels lezen in de reglementen die elders op de site staan.