De organisatie van een E.K. En de werkzaamheden van ESBC Nederland.
De organisatie van een Europees Kampioenschap begint al twee tot drie jaar ervoor.
Op de ESBC vergadering tijdens een E.K. wordt bekend gemaakt wie de kandidaat is twee jaar verder.
Dan kijkt ESBC-Nederland al naar de mogelijkheden van vervoer en verblijfplaatsen.
Een jaar voor het E.K. krijgen we, wederom op de ESBC vergadering een compleet boekwerk met daarin alle gegevens over de bowling huizen, de officiële hotels en, natuurlijk heel belangrijk het inschrijfgeld.
Van dat punt af start bij ESBC-Nederland echt de organisatie.
We moeten een manier vinden om erheen te gaan, per vliegtuig, bus enzovoorts. Als dat bekend is kunnen we gaan beginnen aan de brochure eventueel een voorlichtingsboekje en de inschrijfformulieren.
En dan is het wachten op de inschrijvingen???
Nee, wij gaan stug door met regelen. We moeten een pinnetje/klompje ontwerpen en laten maken. Het pinnetje/klompje wordt aan iedere deelnemer uitgereikt om te geven aan de speler van een ander land tijdens het E.K.
Als de inschrijvingen binnen zijn, komen de facturen aan de beurt, moet en de inschrijf kosten op tijd binnen zijn en doorgestuurd worden naar de organisatie van het E.K. Ook de reis moet natuurlijk betaald worden. Enkele bestuursleden gaan één of twee dagen eerder dan de groep naar de plaats van het E.K. Dan kunnen we ter plekke allerlei zaken regelen en de organisatie ontmoeten en beoordelen. Ook kijken we naar mogelijkheden voor trips, waar men kan eten, waar men inlichtingen kan krijgen enzovoorts.
Tijdens het E.K worden de deelnemers zo goed mogelijk begeleid.
Ook zijn er nog een tweetal vergadering te bezoeken: de teamcaptains meeting en de ESBC vergadering.
Deze twee vergaderingen moeten door minimaal drie bestuursleden worden bezocht. Onze voorzitter heeft een andere taak, zij zit in het ESBC bestuur (Europa) met de functie van secretaris. Onze secretaris heeft hetzelfde, hij is de voorzitter van het ESBC bestuur (Europa).
Dat houdt in dat zij niet alle tijd kunnen besteden aan ESBC Nederland tijdens een E.K.. Het vaste aanspreekpunt tijdens een E.K. is Frans Wagemakers. Frans is Team-Captain van het Nederlandse team.
Tijdens het victory banquet worden de uitslagen op een stick of CD aangeleverd. De uitslag komt zo snel mogelijk op onze website te staan maar ook in een PDF file die men dan kan downlaoden.
Een dag later vertrekt de groep weer naar Nederland en moet het ESBC-Nederland bestuur verslag doen aan de NBF, een stukje schrijven voor Bowlen.nu en nog wat schrijven op onze website.
De Europese Kampioenschappen kosten flink wat geld. Daar houdt ESBC-Nederland rekening mee, wij zetten wel enkele Euro’s op het inschrijfgeld om kosten te betalen. Dat zijn de kosten van papier, inkt, postzegels, bankkosten en ga zo maar door.
Elk bestuurslid van ESBC-Nederland betaald zelf zijn reis, inschrijfgeld en verblijfskosten van het E.K., anders wordt de E.K. onbetaalbaar voor de deelnemers!